Sitemap

yesterday

Theme work # 6 wordt verlengd

De tentoonstelling Theme work #6 wordt wegens succes met 3 weken verlengd. Tevens is besloten Theme work #6 nogmaals te gaan presenteren. Het werk wordt van 15 t/m 23 mei op het buitenterrein van de Westergasfabriek getoond als een van de twee presentaties van P.ART of your life, tijdens de Kunstvlaai 2010.

KunstVlaai 2010

balkje_vlaai

P.ART of your life (voorheen Safe) wil ook dit jaar weer hoge ogen gooien op Kunstvlaai, die van 15 t/m 23 mei 2010, wederom door het Sandberg Instituut wordt georganiseerd, in en rond de Westergasfabriek, te Amsterdam

Theme work #6

Theme work #6  de installatie die Wouter Klein Velderman ontwikkelde en bouwde in de ruimte van P.ART of your life wordt namens P.ART of your life, van 15 t/m 23 mei gepresenteerd op het plein voor het Zuiveringsgebouw tijdens de Kunstvlaai bij de en rond de Westergasfabriek in Amsterdam. Op nog nader aan te geven tijdstippen zullen er tijdens de duur van Kunstvlaai 2010, muzikale performances worden gegeven in de installatie.
Na de ‘Grashouder’ van André ten Broeke en Jasper Niens in 2004 en de ‘Driewielers’ van André Kodde in 2008 (toen nog namens Safe) denkt P.ART of your life, met Theme work #6 weer een spraakmakend project te kunnen presenteren in 2010 

Dolen

Dolen is een collectief project van Marriëtte Linders, Geert Bartelink, Tabitha Brouwer en Marisa Rappard. Dolen is een samenwerking van vier kunstenaars, die een sterke verwantschap met elkaar voelen. Zij tonen hun werk als een beeldverhaal. Ieder werk laat een deel zien van een op drift zijnde wereld.
Met dit project dat u direct bij het binnengaan van de Gashouder zult aantreffen denkt P.ART of your life ook deze Kunstvlaai-editie (na Anno Dijkstra in 2004, Edwin van Heijningen in 2006 en Nicolette Klerk in 2008 toen nog namens Safe) weer een opvallend goed verzorgde presentatie in de Gashouder te geven. 

 

 

Foto's van de opening van Theme Work #6

Foto's van de opening van Theme Work #6

Opening van de soloshow Theme Work #6 van Wouter Klein Velderman,
in P.ART of your life, op zondag 10 januari 2010

Artist Statement

Artist Statement

Wouter Klein Velderman
Theme work #6
Januari 2010

Roltrap, aanhanger, vrachtwagen, bloemenstal, zeecontainer, stellingkast – Allemaal zakelijke voorwerpen, dingen die raken aan de alledaagse wereld van de economie. Uniforme, functionele voorwerpen die hun doel dienen in de wereld van transport, opslag, handel of financiën. Het zijn dingen die zijn zoals ze zijn omdat het niet anders kan, uit pure functionaliteit.

Theme work # 6

20091125_tb

Wouter Klein Velderman, doet een artisist in residence project in P.ART of your life. Hij bouwt vanaf 25 november tot 10 januari 2010 aan twee beelden.

IJzersterke papieren tijgers in expositie ‘Labyrint’

Door Wim van der Beek, (De Stentor, vrijdag 23-10-2009)

Bijzondere expositieruimtes stellen specifieke eisen. Toen Pim Trooster actief was in de atoomschuilkelder onder het gemeentehuis van Dalfsen, stemde hij de exposities die hij daar organiseerde, af op de locatie. Na zijn verhuizing naar een pand op industrieterrein Marslanden, ontstond de noodzaak om te werken met totaal andere ruimte. De loodsachtige setting (hoge muren, veel daglicht) daagt Trooster uit tot nieuwe concepten. De bedrijfshal blijkt bij uitstek geschikt voor kunstenaars die gefascineerd worden door gebouwen en bouwwerken met ongeëvenaarde ruimtelijke werking of door architectonische thema's die ruimte vragen en vreten.

facebooklinkedinflickrtwitter