Sitemap

TANGO BRAVO

Tango_Bravo-front.website

FABIAN WESTPHAL
TANGO BRAVO / from station to station

19 mei tot 30 juni

Minimalist Fabian Westphal toont zijn serie TANGO BRAVO, bestaande uit twaalf geschilderde tweeluiken gebaseerd op het logo van de Q8 bezinestation-keten.

Fabian Westphal laat zich inspireren door de beeldtaal die door internationaal opererende bedrijven wordt gebruikt om een merk in de markt te zetten. Hij abstraheert, vereenvoudigt en varieert speels met de kleur- en vormelementen die eigen zijn aan een logo. Voor de tentoonstelling in P.ART of your life varieert hij met de mogelijkheden van het Q8 logo dat bestaat uit horizontale, evenwijdige, geschilderde kleurbanen in de primaire kleuren rood, blauw en geel.

Daarnaast presenteert Westphal een vierdelig vloerwerk, een kleine wandschildering in de vorm van een halfronde timpaan, boven de hoge doorgang naar de projectieruimte en op de galerij een ruimtelijk werk bestaande uit 4 witte kubussen met elk een rood zijvlak.

Een van Fabian Westphal's 'helden' is de veel te vroeg gestorven Duitse minimalistische kunstenaar Blinky Palermo (1943 – 1977). In een interview in 1968 stelde Palermo: 'De schilderkunst is voor mij de vertaling van een visuele en materiële realiteit in esthetische normen. (...) Ik jaag geen stijl na, ik heb geen programma.'

Fabian Westphal (1982) doorliep Academie Minerva en deed een master aan het Frank Mohr Instituut beide in Groningen.

Tijdens zijn studie deed hij in schetsboeken uitvoerig vormonderzoek naar verschillende combinaties van primaire kleuren en geometrische grondvormen. Daarnaast ontwikkelde hij een serie voorwerpen die hij 'retorische objecten' noemt; voorwerpen die betekenis en herkenning krijgen doordat de beschouwer ze 'lezen' / 'herleiden'.

Doorlopend in de projectieruimte:

Modern Times / zesdelig Eenminuten-filmprogramma. Samengesteld door Cinema Zuid, bestaande uit de kunstrecensenten Lucette ter Borg (NRC Handelsblad) en Sacha Bronwasser(De Volkskrant)

Cinema Zuid brengt oud en nieuw bewegend beeld, digitaal, 8, 16 en 35 mm bij elkaar rondom thema's die soms maatschappelijk zijn geïnspireerd, soms ook alleen door de kunst zelf voort worden gebracht.

Cinema Zuid, een platform voor bewegend beeld, brengt in het programma Skindeep achtentwintig films van ieder één minuut samen over een heel intiem onderwerp: de huid en de oppervlakte van mensen en dingen. Wat zegt de buitenkant, die steeds gemakkelijker digitaal en chirurgisch gemanipuleerd kan worden, over wat onder die buitenkant schuilgaat?

Hedendaagse kunstenaars kruipen dicht op de huid en geven er betekenis aan. Historische fragmenten laten zien dat de ideeën over schoonheid behoorlijk kunnen veranderen.

Van met de computer geanimeerde sprookjes, mini-documentaires en swingende pareltjes op de catwalk, tot gewaagde reflecties op huidskleur en identiteit: 'Skindeep' presenteert een buitenkant die veranderlijk is, beeldschoon en vol avontuur.

Met nieuw werk van Patricia Kaersenhout (NL), Julika Rudelius (D), Judith Leysner (NL), Daniëlle Kwaaitaal (NL) en William Lamson (USA). Bestaand werk van o.a. Alina Ozerova, Nilbar Güreş en Tadeu Jungle en een opgedoken jeugdwerk van Femke Schaap/Sjerk Timmer

Hieronder een still uit de film van Judith Leysner.

skindeep-1

Reacties  

 
0 #1 Betty 2015-03-26 21:58
Hi, I do believe this is an excellent web site.
I stumbledupon it ;) I'mgoing to come back yet
again since i have book marked it. Buy viagra Monhey and freedom is the best way to change, may
you be rich and continue to gamble other people.
Quoting
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

/images//images//images//images/
facebooklinkedinflickrtwitter