Sitemap

Opening Theme Work #6

balkje-2

Om precies 16.00 uur reed gistermiddag de bus uit Amsterdam de Baileystraat in. En dat terwijl die pas na half drie uit Amsterdam was vertrokken. Een nieuw record. Jammer dat alle media-aandacht toch maar steeds uit blijft gaan naar de opeenstapeling van records van Sven Kramer.

En dat terwijl een groepje volledig ongetrainde kunstenaars toch maar weer de euvele moed bezat om tijdens een van de koudste winterdagen uit de recente geschiedenis helemaal naar het onder een dikke laag sneeuw bedekte bedrijventerrein de Marslanden in Zwolle besloot te komen. En niet alleen vanuit Amsterdam maar ook vanuit Apeldoorn, Deventer, Olst, Zutphen, Rotterdam en Den Haag stroomde het publiek binnen. IJspoppen ploeterden op de fiets door de stuifsneeuw over de dijk langs het Almeloos Kanaal naar het afgelegen P.ART of your life.

Mijn laffe angst van gistermorgen dat er niemand op zou komen dagen door het winterse weer, werd volkomen belachelijk gemaakt door de op een na beste opkomst tot nu toe, in het nog prille bestaan van P.ART of your life.

Om half vijf hield ik een ultra kort openingspraatje waarin ik Wouter Klein Velderman voorstelde en bedankte voor de prachtige show en de uiterst prettige samenwerking gedurende de maand van opbouw. Het programma van de dag werd even doorgenomen en er werden enkele mensen bedankt voor hun hulp bij de voorbereidingen.

  • Annie Kwakkel en Sofie Wierda werden bedankt voor het helpen bij de schoonmaak, het witten van de wanden en hun hulp bij het koken, afwassen etc etc.
  • Stephanie Jansen en Wouter Klein Velderman werden al bij voorbaat bedankt voor hun geslaagde kunstenaarsgesprek.
  • Woosh! Webdesign-directeur Franklin Kramer voor zijn geweldige snelle levering van de door Woosh! Webdesign gedoneerde nieuwe website.
  • Waldemar de Vries vergat ik publiekelijk te bedanken en dat terwijl hij fungeerde als reddende engel door om ‘vijf voor twaalf’ nog net op tijd Theme Work #5 op dvd te branden voor de presentatie in beamruimte.

Het kunstenaarsgesprek verliep vlot en helder en verschafte de luisteraars op een ontspannen en prettige manier extra achtergrondinformatie, waardoor zij het werk van Wouter nog meer te konden gaan waarderen.

So Electric de uit Den Haag overgekomen, van origine punkband, speelde, op hoogte op de tussenvloer, een frisse, aan de situatie aangepaste serie min of meer akoestische nummers.

Er aten vervolgens zoveel personen mee aan de maaltijd dat ik er nog maar wat porties ‘chinees’ heb bijbesteld.

Om half negen vertrok de bus weer naar Amsterdam en om half elf was de keuken en de tentoonstellingsruimte weer helemaal op en top opgeruimd en schoon.

Met eveneens opgeruimd gemoed stapte ik enen later door een platgetreden sneeuwgebied naar mijn auto, die ik na heel vaak heen en weer wiebelen eindelijk van zijn plaats kreeg.

We hebben besloten dat we de tentoonstelling in ieder geval met drie weken gaan verlengen.

Pim Trooster

Zwolle, 11 jan 2010

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

/images//images//images//images/
facebooklinkedinflickrtwitter